topbrandsPRO topbrandsblog brands
topbrands
Adauga o pagina

Noutati

Topbrandsnoutati

10 reguli de aur ale lui Buffett cu privire la bani

Investeste in tine cat de mult poti. Esti propriul tau active si cel mai important dintre toate

Cand vine vorba despre sfaturi, multimiliardarul american Warren Buffett este printre cei mai pitoresti. “Nu e mare lucru sa prevezi Potopul. Dar sa construiesti o Arca, asta da, e ceva!”, spunea el intr-o conferinta.

 

Sfaturile lui Buffett sunt afirmatii de bun simt economic, dar pe care foarte putini dintre noi le pun in practica, desi le intuiesc. Iata mai jos o sinteza a recomandarilor facute de unul dintre cei mai bogati oameni din lume, scrie hotnews.ro.

Regula nr 1: Niciodata sa nu pierzi bani

La prima vedere, acest lucru pare sa contrazica un alt sfat dat tot de Buffett: “Daca nu poti asista cu calm la un declin cu 50%  al propriilor actiuni atunci nu ai ce cauta in ringul bursier”.

In realitate insa, nu e nicio contradictie intre cele doua sfaturi. Intre a vedea cum actiunile scad si a pierde bani e totusi o diferenta. Cand Buffett recomanda sa eviti a pierde bani, el se refera la pierderile de bani cash, iar explicatia primului sfat poate fi gasita in abordarea lui Buffett in materie de investitii.

Multi investitori care vor sa faca bani pe bursa se concentreaza pe potentialul de crestere: “Cotatia actiunii X poate reveni la perioada ei de glorie de acum un an” sau: “Cotatia actiunilor mele ar putea urca pana la pretul Y”. Buffett incepe prin a intreba ce ar putea merge prost. “Exista un risc de afaceri care ar putea duce la caderea intregii afaceri? ” Buffett nu e interesat  pur si simplu de potentialul de crestere, cat de potentialul motiv pentru care afacerea ar putea esua.

Regula nr 2: Nu uita niciodata Regula nr.1

Regula nr 3: Obtine cat mai multa valoare la un pret cat mai mic

Pretul este ceea ce platesti. Valoarea este ceea obtii. Au fost multe situatii in care Buffett a cumparat actiuni la companii care se aflau in momente delicate, in care pretul lor a scazut temporar datorita unor scandaluri. Asa a procedat cu una dintre cele mai cunoscute investitii ale sale. Detalii pe Omniapres

Editeaza

Obtine o imagine valoroasa despre brandurilor din Moldova.

Autentifica-te cu Facebook si imbunatateste-ti performanta pe retelele sociale!

Autentificare
Top cresteriPagini noi
topbrands

media@topbrands.md

Tel. 069 022 441

Topbrands este un instrument de monitorizare a paginilor de Facebook din Moldova. Inca nu suntem un furnizor de stiri zilnice sau o Agentie Digitala full service, ci suntem singurul centru de informatii pentru Sociale Media Marketing care ofera stiri calitative, statistici unice, topuri exclusive.Viziteaza-ne pe Facebook